Bezpieczne warzywa i owoce | Niebezpieczne warzywa i owoce |
Arbuz | Cebula |
Awokado (bez skorki i pestek) | Czosnek |
Banan | Ziemniaki (surowe) |
Bazylia | Rabarbar (surowy) |
Borówki (jeżyny, jagody, truskawki itp.) | Pomidor |
Brokuł | Owoce cytrusowe |
Brukiew | Zielone części marchwi i ziemniaków |
Brukselka | Kiwi |
Brzoskwinia | Papaja |
Buraki | Ostra papryka |
Cukinia | |
Cykoria | |
Dynia | |
Figa | |
Groszek (gotowany) | |
Gruszka | |
Jabłko (bez pestek) | |
Szparagi (gotowane) | |
Kalafior | |
Kalarepa | |
Kapusta | |
Kapusta włoska | |
Kasztan | |
Kukurydza | |
Liczi (malutki chiński owoc o bardzo słodkim smaku nazywany „Owoc miłości”) | |
Mango | |
Marchewka | |
Ogórek zielony (w małych ilościach) | |
Pietruszka | |
Rabarbar (gotowany) | |
Rzepa | |
Rzeżucha | |
Sałata (w bardzo malutkich ilościach) | |
Słodka papryka | |
Soja (gotowana) | |
Śliwka (bez pestek, gdyż są bardzo niebezpieczne) | |
Trzcina cukrowa | |
Winogrona | |
Wiśnia (bez pestek gdyż są toksyczne) | |
Ziemniak (gotowany) | |
Bazylia | |
Zielona fasolka (gotowana) | |
Żurawina | |